Info

Kalender:
11-21 juli 2016: Bivak

Wat is Chiro?
Chiro is één van de bekendste jeugdbewegingen in België .
Het is een plek waar je jezelf kan zijn, waar je kan ravotten, je kan uitleven en waar je hechte vriendschappen kan opbouwen. 
Chiro is 's zondagmiddags van 2 tot 5 uur en voor de oudere groepen tot 6 uur.

Chiro is een christelijke jeugdbeweging in Vlaanderen. Er zijn zo'n 1100 groepen, waarvan wij (Chiro Jongens Opglabbeek) er één van zijn. Die groepen worden onderverdeeld in drieënzeventig gewesten. Zo horen wij, samen met enkele groepen uit nabij gelegen gemeenten en steden, het Gewest In't Sant, dat op zich weer een onderdeel is van een verbond, namelijk verbond Limburg. Er zijn in Vlaanderen zo'n 10 verbonden.

Een of meerdere verbonden vormen samen een regio. Er zijn vijf regionale secretariaten en op elk secretariaat staan beroepskrachten en vrijwilligers in voor administratieve en pedagogische ondersteuning. De vijf regio's vallen samen met de vijf provincies : West-Vlaanderen en Limburg (daartoe behoren wij) zijn zowel verbond als regio. De regio Brabant wordt gevormd door de verbonden Brussel en Leuven. Regio Oost-Vlaanderen overkoepelt de verbonden Roeland, Reinaert en Heuvelland. De verbonden Antwerpen, Kempen en Mechelen vormen samen de regio Antwerpen. Alles samen vormen wij samen met de 1100 andere groepen Chirojeugd Vlaanderen.

Voor wie? 
Vanaf 6 jaar ben je welkom in de Chiro. Je sluit gewoon aan bij je eigen leeftijdsgroep of afdeling.
De meeste Chirogroepen gebruiken de volgende benamingen voor hun afdelingen:

Kiekeboes: 6 - 7 jaar 
Speelclubs: 8 - 9 jaar 
Rakkers: 10 - 11 jaar
Toppers: 12 - 13 jaar 
Kerels: 14 - 15 jaar 
Aspi's: 16 - 18 jaar

En als je 18 jaar bent, hoeft het niet te stoppen: daarna kan je leider worden!

Wanneer?
Elke zondag van het jaar ben je welkom en mag je meteen meedoen! Je mag altijd eerst een paar zondagen proberen of de Chiro jou bevalt. Daarna kan je je inschrijven. Je bent verzekerd van zodra je eens meedoet. Na enkele weken proberen, komen de leiding bij jouw thuis langs voor het lidgeld. 

Locatie?

Onze lokalen bevinden zich aan De Spil.

Adres:
Chirojongens Opglabbeek
Dorpsstraat 41
3660 Opglabbeek

prijs?

een volledig chiro-jaar kost 25€ dit geld kan je betalen wanneer de leiders thuis rond komen,

of storten op BE 13 7805 9366 2039 met de vermelding van de naam en groep van je zoon.